Choose language

Helpompaan laskuttamiseen

Verkkolaskun lähettäminen on oikeasti todella helppoa

Lue parhaat vinkkimme miten siirryt helpoiten verkkolaskujen lähettämiseen!

Passeli_yrittaja_800x800 Passeli_yrittaja_800x800

Verkkolaskut ja siihen liittyvät asiat ovat meille tuttua

Lue vinkkimme verkkolaskuttamiseen ja laskuttamiseen ylipäätään. Kysy rohkeasti jos jokin jää mietityttämään

Verkkolaskun lähettäjän tulee ottaa huomioon seuraavat asiat onnistuneen verkkolaskun lähettämiseksi.

Sinulla tulee olla Y-tunnus sekä verkkolaskuosoite. Verkkolaskuosoitteen voit saada useasta paikasta kuten pankilta tai muulta verkkolaskuoperaattorilta. Kun otat käyttöösi Verkkolaskut.fi-palvelun, saat verkkolaskuoperaattoriksesi automaattisesti Maventan.

Verkkolaskun vastaanottajan tulee huomioida seuraavat asiat voidakseen vastaanottaa verkkolaskuja.

Laskun vastaanottavalla yrityksellä tulee olla käytössään ohjelmisto, johon voidaan vastaanottaa verkkolaskuja. Vastaanottajan tulee myös ilmoittaa verkkolaskuosoitteensa laskuttajalle, jotta laskun lähettäminen onnistuu. Verkkolaskuosoitteet löytyvät myös tieken osoitteistosta >> 

Ohjelmistostasi tulee löytyä seuraavat asiat verkkolaskun lähettämiseksi

Ohjelmistosi voi olla selainpohjainen tai paikalleen asennettava, sillä ei ole väliä verkkolaskun lähettämisen tai edes vastaanottamisen kannalta. Ohjelmistosi tulee kuitenkin olla ajan tasalla ja pystyttävä muodostamaan Finvoice 3.0 muotoista verkkolaskuaineistoa.

Sinulla tulee olla verkkolaskuosoite, jotta verkkolaskun lähettäminen on mahdollista.

Usein kysyttyä verkkolaskuttamisesta

Laadimme kysymyksiä ja vastauksia useimmin kysytyistä kysymyksistä.

 

Verkkolasku ja e-lasku ovat molemmat sähköisesti välitettäviä laskuja. Verkkolasku on yritykselle tai organisaatiolle lähetettävä lasku, kun taas e-lasku on kuluttajille lähetettävä verkkolasku. E-laskuista käytetään joskus myös nimeä kuluttajaverkkolasku.

Verkkolaskut.fi -ohjelmassa on mahdollista lähettää verkkolaskuja yrityksille.

Verkkolasku lähetetään suoraan sähköisesti vastaanottajan verkkopankkiin tai laskutusohjelmaan verkkolaskuoperaattorin tai pankkiyhteyden avulla. Verkkolaskun lähettämiseen yritys tarvitsee ohjelman, joka tukee verkkolaskujen lähetystä.

Verkkolaskutus säästää tutkitusti aikaa ja rahaa, ja vastaanottajat maksavat verkkolaskut todennäköisemmin eräpäivään mennessä perinteisten paperisten tai sähköpostilaskujen sijaan.

Näin lähetät verkkolaskun:

1. Avaa Verkkolaskut.fi -tili. Valitse Avaa tili, syötä yrityksesi tiedot sekä laskutustiedot. Avaa vielä yhteys Maventaan tai aktivoi pankkiverkko.

2. Luo ensimmäinen lasku. Lisää laskutettava tuote tai palvelu tuoterekisteriin. Lisää asiakas asiakasrekisteriin ja luo uusi lasku.

3. Lähetä lasku. Lähetä lasku haluamassasi muodossa suoraan ohjelmasta. Verkkolaskun lähetys on tehokkain tapa laskun lähettämiseen.

Luot verkkolaskun aivan kuten minkä tahansa muunkin laskun. Laskusta muodostuu verkkolasku vasta lähetysvaiheessa.

  • Valitse asiakas tai luo uusi
  • Kirjoita saate selventämään laskun sisältöä
  • Valitse nimike tai luo uusi
  • Tarkista ja esikatsele
  • Tallenna ja lähetä verkkolaskuna

Opas: Tietopaketti verkkolaskuttamisesta

Oppaassa kerromme tarkemmin verkkolaskuista, verkkolaskuosoitteista ja muusta aiheeseen liittyvästä termistöstä. Saat myös vinkkejä verkkolaksutuksesta ja siihen siirtymisestä.

Passeli_nainenkahvilassa_800x800

Näin pääse alkuun

Lähetä ensimmäinen verkkolaskusi

  1. Valitse yrityksellesi ohjelmisto jolla verkkolaskun lähettäminen onnistuu. Samalla sinun kannattaa valita ohjelmisto, jolla voit hoitaa yrityksesi koko laskutuksen. Näin voit keskittää laskutuksen vain yhteen ohjelmaan ja helpottaa työntekoa. 

  2. Jos oma verkkolaskuoperaattorisi tai laskun vastaanottajan verkkolaskuoperattori on pankki, tulee sinun aktivoida pankkiverkko. Sen avulla ohjelmasi saa yhteyden pankin järjestelmään. Toimenpide on maksuton ja kertaluontoinen. Sen jälkeen voit lähettää ja vastaanottaa laskuja myös pankkiverkkoon.

  3. Jos taas sinulla verkkolaskun lähettäjänä on käytössä jokin muu verkkolaskuoperaattori kuin pankki (esim. Maventa) ja vastaanottajalla samoin, voit lähettää verkkolaskun myös ilman pankkiverkon aktivoimista. Suosittelemme kuitenkin kaikissa tapauksissa pankkiverkon aktivoimista.


Huomaathan vielä! Lain mukaan sinulla on velvollisuus lähettää lasku verkkolaskuna aina kun laskun vastaanottava yritys sitä sinulta pyytää. Mikäli et pyynnöstä huolimatta lähetä laskua verkkolaskuna, ei vastaanottajalla ole maksuvelvoitetta.