Verkkolaskun lähettäjän tulee ottaa huomioon seuraavat asiat onnistuneen verkkolaskun lähettämiseksi.

Sinulla tulee olla Y-tunnus sekä verkkolaskuosoite. Verkkolaskuosoitteen voit saada useasta paikasta kuten pankilta tai muulta verkkolaskuoperaattorilta. Kun otat käyttöösi Verkkolaskut.fi-palvelun, saat verkkolaskuoperaattoriksesi automaattisesti Maventan.

Verkkolaskun vastaanottajan tulee huomioida seuraavat asiat voidakseen vastaanottaa verkkolaskuja.

Laskun vastaanottavalla yrityksellä tulee olla käytössään ohjelmisto, johon voidaan vastaanottaa verkkolaskuja. Vastaanottajan tulee myös ilmoittaa verkkolaskuosoitteensa laskuttajalle, jotta laskun lähettäminen onnistuu. Verkkolaskuosoitteet löytyvät myös tieken osoitteistosta https://verkkolaskuosoite.fi/client/index.html.

 

Ohjelmistostasi tulee löytyä seuraavat asiat verkkolaskun lähettämiseksi

Ohjelmistosi voi olla selainpohjainen tai paikalleen asennettava, sillä ei ole väliä verkkolaskun lähettämisen tai edes vastaanottamisen kannalta. Ohjelmistosi tulee kuitenkin olla ajan tasalla ja pystyttävä muodostamaan Finvoice 3.0 muotoista verkkolaskuaineistoa.

Sinulla tulee olla verkkolaskuosoite, jotta verkkolaskun lähettäminen on mahdollista.

Näin pääset alkuun ja voit lähettää ensimmäisen verkkolaskusi vaikka heti

  1. Valitse yrityksellesi ohjelmisto jolla verkkolaskun lähettäminen onnistuu. Samalla sinun kannattaa valita ohjelmisto, jolla voit hoitaa yrityksesi koko laskutuksen. Näin voit keskittää laskutuksen vain yhteen ohjelmaan ja helpottaa työntekoa. 

  2. Jos oma verkkolaskuoperaattorisi tai laskun vastaanottajan verkkolaskuoperattori on pankki, tulee sinun aktivoida pankkiverkko. Sen avulla ohjelmasi saa yhteyden pankin järjestelmään. Toimenpide on maksuton ja kertaluontoinen. Sen jälkeen voit lähettää ja vastaanottaa laskuja myös pankkiverkkoon.

  3. Jos taas sinulla verkkolaskun lähettäjänä on käytössä jokin muu verkkolaskuoperaattori kuin pankki (esim. Maventa) ja vastaanottajalla samoin, voit lähettää verkkolaskun myös ilman pankkiverkon aktivoimista. Suosittelemme kuitenkin kaikissa tapauksissa pankkiverkon aktivoimista.

Huomaathan vielä! Lain mukaan sinulla on velvollisuus lähettää lasku verkkolaskuna aina kun laskun vastaanottava yritys sitä sinulta pyytää. Mikäli et pyynnöstä huolimatta lähetä laskua verkkolaskuna, ei vastaanottajalla ole maksuvelvoitetta.

verkkolaskut_kokemuksia_700x616.png

Lataa opas verkkolaskuttamiseen

Lähetämme oppaan sähköpostiisi.

 

Verkkolaskut.fi on ohjelmasi verkkolaskujen lähettämiseen ja vastaanottamiseen

Avaa ilmainen verkkolaskut.fi-tilisi ja saat samalla myös Maventan verkkolaskuoperaattoriksesi. Ei kiinteitä kustannuksia, maksat vain ohjelman käytöstä.

Lue lisää